#111: Kostspecial med David Ek

”Ju mer avancerad man blir i träningen, desto mer ’Äh, det löser sig’-mentalitet har folk. Att det inte alltid är så noga, utan jag äter och så tränar jag och så löser det sig. Men nu börjar allt fler inse att lägger jag ner 10-15-20 timmar i veckan på träning så inser många att det finns en vinst i att förbereda sig och ladda upp innan men också äta rätt efteråt. Många fler börjar bli influerade om elitidrottare där man pratar om återhämtningen som kanske en av de viktigaste aspekterna för att skilja ettan från femman på en tävling. Träningen vet alla hur man lägger upp, men kan jag komma till varje pass 10-20 procent bättre återhämtad än mina konkurrenter så kommer jag också att kunna träna hårdare än dem och få bättre resultat.”

Har du någon gång tränat mot ett mål men känt att du har stannat i utvecklingen, nått en platå där inget händer? Visste du att det kan bero på att du inte har utnyttjat kraften i ditt viktigaste träningsredskap: maten? Det är otroligt fascinerande hur mycket du kan åstadkomma med din träning – enbart genom att äta rätt. I det här avsnittet djupdyker vi därför i just det här, om hur maten och träningen samverkar och påverkar din kropp. Till min hjälp har jag näringsfysiologen David Ek, som är aktuell med boken ”Maten – ditt viktigaste träningsredskap” (Bonnier Fakta).

Dessutom: i slutet av programmet besvarar vi frågan om varför vi svenskar bara vill dricka rosé när solen skiner samt hur man fixar vårens bästa buffé tillsammans med avsnittets partners Wine & Friends och Zeta.

OBS! All information om recepten och dryckerna vi diskuterar i avsnittet får du automatiskt skickad till dig om du är medlem i lyssnarklubben Maratonpodden VIP. Signa upp dig här. Missade du utskicket för det här avsnittet? Då kan du kolla in det här.

Lyssna direkt i spelaren nedan, på Spotify i mobilen eller följ någon av nedanstående länkar. Mycket nöje!

Avsnittet presenteras i samarbete med Wine & Friends och Zeta och görs på Beppo.