#113: Lisa McRae (fd Blommé)

Lisa McRae

”Jag upplevde att man pushar för hårt. Alltså, vet inte om det är svenskar, skandinaver, ingen aning… Men vi ligger hela tiden och pushar gränsen. Medan när man tränar med spanjorerna och amerikanskorna så var de inte alls lika bra som jag på träning, men däremot så fick jag storstryk på alla tävlingar och de var också helt förundrade över hur jag kunde vara så dålig på tävling, medan de inte hade en chans på träning.”

Om att vara bäst på träning, men inte få till det på tävling. Om tappad löplust och kärleken till det spontana och oplanerade. Googlar man ”det perfekta löpsteget” borde man få upp en bild på Lisa McRae (född Blommé). Hon är den stora löpartalangen som upptäcktes av en slump när hon befann sig på Hawaii på ett tennisstipendium. Raskt lade hon sitt racket på hyllan och började istället springa i skolans terränglag.

Väl hemma i Sverige blev hon snabbt en av landets bästa långdistanslöpare, med bland annat ett stort antal SM-guld, segrar i Tjejmilen och deltagande i EM i maraton på meritlistan. Men trots mycket hård träning utvecklades inte Lisa som hon ville, istället drabbades hon av en stor rad skador. Idag, som 40-årig tvåbarnsmamma, är hon revanschsugen. Hon har lärt av sina tidigare misstag och nu vill hon en gång för alla springa sitt livs snabbaste mil.

Dessutom: i slutet av programmet kommer löpcoachen Sanna Hed till studion och ger sina bästa tips inför det stundande ASICS Stockholm Marathon.

Lyssna direkt i spelaren nedan, på Spotify i mobilen eller följ någon av nedanstående länkar. Mycket nöje!

Avsnittet presenteras i samarbete med ASICS och görs på Beppo. Foto bilden ovan: Petra Månström.