#117: Jacob Gudiol

”Är man ute efter hälsa så finns det få belägg för att det finns någon nytta i att springa de här milloppen, halvmarorna och marorna och ännu längre. Springer du 5 kilometer pressar du samma egenskaper i din träning, men du slipper den ökade risken för hjärtflimmer och annat när du springer i högt tempo under lång tid.”

Gillar du att springa långt? Är man ute efter hälsa finns det få belägg för att det finns någon nytta i att springa längre än 5 kilometer. Under 5 kilometer pressar du nämligen samma egenskaper i din träning, men du slipper ökad risk för att drabbas av hjärtflimmer. Det här är bara ett av alla forskningsrön om styrke- och konditionsträning som den välkände folkbildaren Jacob Gudiol förmedlar i sina olika kanaler, såväl digitalt som på papper. Dagligen bemöter han och tar ibland strid mot diverse olika påståenden om kost och träning.

Det här avsnittet vill du inte missa, här får du verkligen svart på vitt om vilka påståenden i ämnet som det verkligen finns vetenskapliga belägg för – och hur du ska tillämpa dem i praktiken. Dessutom berättar han om relationen till med en annan känd träningsprofil, Jonas Colting, som enligt Jacob ofta och gärna svingar vilt när det kommer till kost. I slutet av programmet får du dessutom lära dig att göra en magiskt god bearnaise och så får du en massa andra bra dryckes- och mattips på temat grill.

OBS! All information om recepten och dryckerna vi diskuterar i avsnittet får du automatiskt skickad till dig om du är medlem i lyssnarklubben Maratonpodden VIP. Signa upp dig här. Missade du utskicket för det här avsnittet? Då kan du kolla in det här.

Lyssna direkt i spelaren nedan, på Spotify i mobilen eller följ någon av nedanstående länkar. Mycket nöje!

Avsnittet presenteras i samarbete med Wine & Friends och Zeta och görs på Beppo.