#17: Magnus Bergman

magnusbergman655Fem gånger har Magnus Bergman sprungit Lidingöloppets tremil under 1.40. Den bedriften har ingen svensk kunnat repetera. Bilden ovan är från 1999, då han kom fyra efter tre kenyaner.

”Det finns bara ett fåtal pass under hela min karriär då man kände sig i princip oövervinnerlig. Den känslan man fick uppleva då är obetalbar.”

1.37.24. Så lång (eller snarare kort) tid tog det för Magnus Bergman att springa Lidingöloppets tremil 1992. Det är galet snabbt, men själv är han övertygad om att han hade kunnat springa bra mycket fortare året efter om han bara hade fått vara skadefri. Möt evigt unge ”1.37-Bergman” i ett spännande samtal om kryptonittjockt pannben, poker face och insikten att aldrig kunna repetera bedriften från 1992. Du får också veta hur hans nyckelpass inför Lidingöloppet ser ut. Och självklart får du också veta hur du ska lägga gör ditt livs Lidingölopp. Magnus, om någon, borde ju veta…

Jag vill passa på att tacka Apoteket samt Beppo Ljudproduktion där den här podden spelas in.

2 reaktion på “#17: Magnus Bergman

  1. Som jag tidigare sagt på instagram, ett bra avsnitt och nu har du fått positiv kritik 2ggr för detta avsnitt (den negativa hoppas jag att jag slipper ge dig någon gång) Intressant om Kosttillskotten också, Blir lite sugen på Beta Alanin, precis som du men jag saknar en sak i diskussionen om att ta detta tillskott som du gärna får ta upp framöver… Hur länge skall man äta detta.. Alltid ? eller under begränsade perioder ? Får känslan av att det är något man skall ta under en längre period (8-12v) för att sedan göra uppehåll, stämmer det? Kan kanske tänkas vara så att skall man toppa till Stockholm marathon börjar man i mars för att sedan kanske göra uppehåll under sommaren och sedan kanske börja igen under juli/augusti för att bygga upp inför Stockholm halvmarathon/Lidingöloppet eller annat höst mål 🙂 Det samma gäller ju likannde ämnen som Kreatin osv
    Fakta önskas om detta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *