#42: Badass-gravidspecial med Michaela och Emma

12042805_424979631024886_5079671590203718188_n-2
Från vänster Emma Karling Widsell, barnmorska på Danderyds sjukhus, undertecknad och Michaela Fröstad Askergren, träningsfantast som när avsnittet spelades in var gravid i sjunde månaden. Foto: Petra Månström.

”Under mina tidigare graviditeter var jag inte ett sådant träningsfreak som jag är nu. Nu när jag blev inskriven hos barnmorskan skulle jag precis åka iväg på en skidresa, åka offpist och köra rätt hårt. Försökte rådgöra med henne hur jag skulle göra, men till slut gick jag istället till mig själv och kände efter vad som funkade för just mig.”
– Michaela Fröstad Askergren

Vi är många som inte har någon större lust att ta det lugnare med träningen bara för att vi väntar barn. Varför gå på vattengympa när man kan trycka in bebiskulan i en våtdräkt och köra simträning i öppet vatten? Eller varför börja promenera när man kan springa? Idag snackar vi om hur det är att vara så kallad ”bad ass-gravid”, alltså gå sin egen väg när det gäller träningen och inte lyssna så mycket på vad omgivningen tycker. Ett vanligt råd man får som gravid är ju att konsultera sin barnmorska kring hur man ska träna, något jag som också har en bulle i ugnen har blandade erfarenheter av. I studion finns ”bad ass-gravida” Michaela Fröstad Askergren och barnmorskan Emma Karling Widsell.

Lyssna direkt i spelaren nedan eller följ någon av länkarna:

Avsnittet presenteras i samarbete med vinimportören Enjoy Wine, med vilken jag i slutet av programmet snackar om den stora trenden med alkoholfria viner. Du får också veta hur man gör en riktigt god, alkoholfri glögg på deras röda vin Barrels & Drums Merlot (glöggen vann för övrigt ett blindtest i konkurrens med glöggvarianter gjorda på alkoholhaltiga viner). Receptet hittar du nedan:

alkoholfri_glöggVinglögg på Barrels & Drums Merlot

750 ml vin
1 kanelstång
1 pomeransskal
3 nejlikor
2 kardemummakapslar
1 torkad ingefära
1 stjärnanis
1/2 dl socker

Häll samman vinet med övriga ingredienser i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 30 minuter. Häll upp i muggar och njut. God jul!

Avsnittet presenteras i samarbete med Enjoy Wine och spelas in och produceras av Beppo Ljudproduktion.