#44: Kajsa Berg

kajsaberg655x655Kajsa Berg med tvillingsönerna Hans och Simon. Foto: Emma Shevtzoff för Magasin Spring.

Från början var jag nog en väldigt dålig tävlingsmänniska. Jag tyckte det var lite jobbigt att springa ifrån folk jag kände. Tänkte att ’Den där tjejen kanske blir ledsen om jag slår henne’… Men så kom jag på att ’Men jag har ju också rätt att ta i’.”

För knappt ett år sedan blev hon tvillingmamma. Foglossning hindrade henne från att löpträna under hela graviditeten och förlossningen blev dramatisk med akutsnitt. Som om inte det vore nog drabbades hon av droppfot och läkarens dom blev hård: du kommer aldrig mer att kunna springa. Facit? Den 12 september tog hon silver i VM i över 100 km i holländska Winschoten. Jag utlovar en spännande intervju med massor av inspiration till din egen löpning och en hel del tips om hur man gör träningen rolig och kravlös. Kajsa berättar om hur hon tog sig ur två omgångar av överträning samt hur spinning kan göra dig till en riktigt vass löpare.

Lyssna direkt i spelaren nedan eller följ någon av länkarna:

Avsnittet presenteras i samarbete med Maxim och spelas in och produceras av Beppo Ljudproduktion.