#53: Helena Jansson

helenajansson655x655

Läsa pocketbok samtidigt som du springer – riktigt fort. Välkommen till den svenska orienteringsstjärnan Helena Janssons träningsvardag!

För första gången någonsin medverkar en orienterare i Maratonpodden. Helena är en av Sveriges bästa orienterare, hon har 13 VM-medaljer och tre EM-guld. Dessutom är hon nyutexaminerad läkare och medger att hon triggas av att prestera. Men hur duktig klarar man egentligen av att vara? Och hur är det att vara sambo med en landslagskollega?

Helena har kämpat med segdragna skador, dragit igång hårdkörningen igen för tidigt och blivit skadad igen. Helena berättar om hur hon har hanterat dessa motiga perioder och hur man motiverar sig att syssla med mindre rolig rehabträning – mycket lärorikt även för oss ofta skadedrabbade motionärer.

Vill du veta hur förbluffande korta backintervaller och en hel del alternativ träning kan hjälpa dig mot ditt bästa Lidingölopp någonsin? I slutet av programmet möter du Mårten Boström, en finsk VM-guldmedaljör i orientering och långdistanslöpare, som avslöjar sina bästa knep. Och så får du veta om man måste springa i den ökända Abborrbacken för att få sluttiden 1.42 på tremilen…

DESSUTOM: Du får veta allt om hur DU kan ansöka om att bli en av tre som får en namnkunnig, personlig coach som hjälper dig med träningsupplägg och pepp inför Lidingöloppets tremil. Missa inte, sista ansökningsdag är 1 maj!

Lyssna direkt i spelaren nedan, på Spotify i mobilen eller följ någon av nedanstående länkar. Mycket nöje!

Avsnittet presenteras i samarbete med Saucony och spelas in och produceras av Beppo Ljudproduktion.

3 reaktion på “#53: Helena Jansson

  1. Pingback: Jansson gästar Maratonpodden: ”Orientering finns överallt” – VM-bloggen

  2. Jättebra pod! Gillar också liknelsen att inte ta slut på sig som skidskytt, för då blir skyttet dåligt, och som orienterare för då blir orienteringen dålig – jag vill då uppmärksamma på ännu en sport: Orienteringsskytte. På en klassisk distans springer man först en punktorientering, sedan en vanlig orientering av medel/långdistans och man skall dessutom skjuta 20 skott(10 ligg, 10 stå) med samma förutsättningar som en skidskytt. Det klassar helt klart in som uthållighetssport…

  3. Pingback: Har återstiftat bekantskap med min racer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *